Kuuse energial on pidupäeva maitse ja olenevalt enesetundest tundub see kas magus, hapu või hoopis kibe. See maitse on sama salapärane kui kuusk ise.

Kuusk on jõu ja tugevuse sümbol, kaitseb hoides ja loovutades energiat hilisõhtul.

Minu esimene kuuseokkakokteil

13aastat tagasi osalesin loengusarjas, kus mind jäi kõnetama ühe naise räägitud lugu kuuseokaste kasutamise võimalusest. Ta oli nii veendunud rääkides, et Eestimaa kuusk on suurema väärtusega, kui ükski vitamiinitops, mida meile igast kanalist koguaeg pakutakse. Nii ma siin koju jõudes oma esimesed kuuseokkad, mahla ja banaani kokku segasingi. Sellest loengust oli sündinud minu lemmik kuuseokkajook ja lemmik maitse. Mõned aastad tagasi osalesin kokteiliga ka TV 3 kokandusvõistluse telesaates “Milline Maitse”, kus otsiti Eesti kõige originaalsemat koduköögis sündinud retsepti. Millise maitse” kohtunikeks olid retseptikuninganna Lia Virkus, toidublogija Ragne Värk ja karismaatiline peakokk Riho Heinmets. Ootused retseptile olid suured – see pidi üllatama, olema huvitava saamislooga ning selle järgi valminud toit pidi võitma nii saate kohtunike kui ka harilike Eesti inimeste südamed. Suutsin kuuseokkakokteiliga pakkuda paljudele hea maitseelamuse ning jõudsin peale mitmeid voorusid finaalsaateni. Kahjuks kaotasin finaalis lihakastmele kõigest 1 häälega. Alati on kaks võimalust, kas võit või kogemus. Mina sain seekord kogemuse ja palju ägedaid tuttavaid.

VÕIMAS KOLMIK – KUUSK, BANAAN ja APELSIN

Kokteili komponendid on energeetiliselt suure tähendusega.

KUUSK – kannab endas maa (element) sõnumit, annab meile jõudu ja vastupidavust

BANAAN – kannab endas kuu sõnumit, aitab meil olla tasakaalukad ja loovad

APELSIN – kannab endas päikese sõnumit, annab meile energiat ja teotahet

MARKO REIKOP KAILI KUUSEOKKAKOKTEILIST:

“​See näeb selline roheline välja, klorofüli peaks täis olema. Ja mmm, maitseb muide päris selliselt pikantselt. Ei saa öelda, et see tavaline oleks, et see banaan ja apelsini mahl selle kuuseokka maitse kõik on ära võtnud. Ei ole, see on selline päris mõru jook. See on nagu võiks öelda, et see on nagu selline tervislik banaani õlu, võiks öelda, selline kibe aksent on siin täiesti juures. SEE ON JAH VÄGA ERAKORDSELT HEA JOOK. Kaili võiks tundide kaupa kindlasti juurde pajatada miks see tervislik on. Kailil on selline idee, et kui keegi tahab hakata seda pakendama ja müüma siis ta on nõus Eesti kuused selleks kõik ette valmistama.”

Kuula Ringvaate saatelõiku www.err.ee

KOKTEILI VALMISTAMINE – 5 suurt klaasi kokteili

​2 peotäit 5cm pikkuseid okastega kuusevarsi (okkaid varte küljest ei ole vaja eraldada)

0,75 l (allika)vett

3 küpset banaani

0,75l apelsinimahla

Kadi Toompere raamat retsepte & soovitusi tervemaks eluks  “JOOGA KÖÖGIS”

1. Pane okkad koos kuusevartega blenderisse, lisa vesi.

2.Blenderda 1-2minutit. Saadud mass kurna läbi sõela. Kevadised kuusekasvud on aga nii pehmed, et nemad kurnamist ei vaja.

3. Kalla kuusemassist eraldatud rohejook blenderisse tagasi. Lisa banaanid ja apelsinimahl.

4. Blenderda ja kurna veel kord. Vala rohejook klaasi, lisa kõrs ja naudi head maitset.

​2 peotäit 5cm pikkuseid okastega kuusevarsi (okkaid varte küljest ei ole vaja eraldada)

0,75 l (allika)vett

2-3 küpset banaani

0,75l apelsinimahla

Kadi Toompere raamat retsepte & soovitusi tervemaks eluks  “JOOGA KÖÖGIS”

1. Pane okkad koos kuusevartega blenderisse, lisa vesi.

2.Blenderda 1-2minutit. Saadud mass kurna läbi sõela. Kevadised kuusekasvud on aga nii pehmed, et nemad kurnamist ei vaja.

3. Kalla kuusemassist eraldatud rohejook blenderisse tagasi. Lisa banaanid ja apelsinimahl.

4. Blenderda ja kurna veel kord. Vala rohejook klaasi, lisa kõrs ja naudi head maitset.

KAS SA OLED KUULNUD, ET

  • kuusk on igihaljas, tootes elusainet aastaringi.
  • kuuseokkad on tumerohelised, sisaldaded eriti rikkalikult klorofülli, mis on päikeseenergia ja D-vitamiini füüsiline vorm.
  • kuuseokastes leidub raua, kroomi, vase, alumiiniumi ja mangaanisoolasid, eeterlikke õlisid ja parkaineid.
  • kuuseokkad sisaldavad suures koguses C-,E- ja K vitamiini, A –provitamiine.
  • kuuseokaste C vitamiini sisaldus on umbes 5-6 korda rohkem kui tsitrusviljades.

Kuusk pakub tervenemist kõikidel olemise tasanditel, kasutades selleks okaste toitaineid, värvi ja puhast jõulist energiat.

HEA TEADA! Kuuseokaste C vitamiini sisaldus saavutab kevadeks oma kõrgema taseme ja see on parim aeg kuusekasvude söömiseks ning sügavkülma panemiseks. Sügisel ja talvel saad külmutatud kuusekasve panna smuuti või kannuvee sisse.

Kuuse headuse ja raviomaduste kohta saad juurde lugeda postitustest päikesetoit.blogspot.com

TERVISE VALEM – tarbi kuuske, sest see ei maksa midagi.

Kui sa soovid, et tulen sinu üritusele kuuseokkakokteili tegema, siis võta minuga ühendust. Helista või

KIRJUTA MULLE SIIT